Ånga till godisproduktionen och värme till grannen

 

Franssons konfektyr byter ut en gammal oljepanna till en energieffektiv och ny panncentral.

Med en godisproduktion på 1 100 ton godis per år så är energibehovet otroligt stort hos Franssons konfektyr som ligger i Gränna. Företaget hade länge funderat på att byta ut en gammal oljepanna och valet föll på en miljövänlig energilösning där Pemco stod för alla investeringskostnader.
Läs mer om att byta värmesystem till bioenergi.

Försäljningschefen på Franssons konfektyr säger att de ville hitta förnybar energi till sin verksamhet, och den lösning som Pemcos erbjuder där de endast betalar för den energi som de förbrukar passar dem väldigt bra.

Över 90% förnybart
Fabriken producerar välkända godissorter som exempelvis skumtomtar och svampar. Hela processen sköts på plats i fabriken där godissmeten kokas upp med hjälp av ånga till nära 140 grader. Lösningen som Pemco erbjöd var en panncentral som producerar ånga både för tillverkningen och energi till själva uppvärmningen av lokalerna. I panncentralen hittar man ett bränsleförråd med träpellets samt en ångpanna som endast kommer att användas i reserv. Henrik Pettersson, som är projektledare på Pemco, meddelade att de räknar med att andelen förnybar energi kommer att vara över 90 procent.

Även grannen drar nytta av den nya värmecentralen eftersom Pemco även har byggt en värmekulvert som går över till grannfastigheten. Kemet, som är ett elektronikföretag i grannfastigheten, är mycket nöjda då värme skickas över via vattenburen värme i kulverten mellan de två fastigheterna.

När det gäller förnybar energi så är det ett viktigt steg i utvecklingen när större industrier går över till smarta och innovativa lösningar som exempelvis Pemco erbjuder sina kunder. Det är både miljövänligare och mer energieffektivt att byta ut gamla oljepannor till nya och moderna anläggningar.

Framtiden ser ljus ut på den svenska marknaden när det gäller värmecentraler och energiproduktion eftersom miljötänket följer med i hela kedjan från planeringsstadiet till själva installationen. Energiförsörjning behöver inte skena iväg i kostnader heller när man byter ut gamla pannor till nya och smarta lösningar. Utsläppen minskas samtidigt som energiförbrukningen effektiviseras och optimeras med ny teknik. Miljömedvetenhet har tvingat oss att tänka smartare eftersom vi har blivit tvungna att hitta nya och smarta sätt när det gäller byta ut fossila bränslen, och tänka på vår miljö och vår natur runtomkring oss. Vi vill gärna värna om vår gemensamma planet genom att minska onödiga utsläpp och då är Pemco ett utmärkt alternativ i branschen. Vi tänker både på miljön men även hur man kan effektivisera på energiförbrukningen på bästa sätt.

 

Förfrågan

Nyheter

Datum för inlägg: fre, 03/02/2018 - 12:39

Solör Bioenergi växer i Sverige och Norge genom förvärvet av Pemco Energi från det norska investment bolaget Pemco.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 11:32

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria länder. För att vi ska nå dit har bioenergin en viktig roll att spela.

Datum för inlägg: sön, 02/18/2018 - 10:45
Vårgårda kommune Lena skole

Pemco Energi köper fem värmeanläggningar av Avena Energi. Anläggningarna ligger i Vårgårda, Alingsås och Skara och är viktiga för Pemco...

Datum för inlägg: tors, 02/15/2018 - 11:35

Pemco Energi har anställt Sivert Schevig som projektledare. Han kommer närmast från Eidsvold Værk Moelven där han varit driftledare.  

Datum för inlägg: tis, 09/19/2017 - 10:44

Nu har vi samlat ett urval kundcase där du enkelt kan läsa om olika verksamhetsområden och fastighetstyper och få en bild av hur våra...