Pemco Energi anställer Jesper Åberg som affärsutvecklare

Jesper Åberg kommer från en anställning som säljchef - värme i ECO-1 Bioenergi AS där han i många år arbetade med att sälja bioolja och förnybar diesel. Nu ser han fram emot att jobba med ytterligare förnybara energilösningar.

- Pellets, flis och träpulver kan vara väldigt goda lösningar för många kunder då det är rimligare per kilowattimme jämfört med exempelvis Bioolja, och dessutom är dessa energiformerna bättre lämpat som primär energikälla, säger Åberg.

Åberg började som logistikchef i ECO-1 Bioenergi AS innan han senare blev säljchef i samma företag. Han har också bakgrund från AS Green Cube Management och är utbildad på Chalmers Tekniska Högskola. Nu ser han fram emot att starta i Pemco Energi som affärsutvecklare.

- Förbudet mot eldning med fossil olja som infaller i 2020 kommer leda till att många snabbt behöver finna nya och miljövänliga energilösningar. Jag har god kännedom om marknaden och vet att Pemco Energi är riktigt bra positionerade för tillväxten som nu kommer, säger Åberg.

Sverige införde gradvis koldioxidskatt för fossila energikällor redan i starten av 90-tallet. Detta har lett till ökad efterfrågan på förnybara alternativ. Åberg jämför därför den kommande efterfrågan i Norge med hur marknaden var i Sverige för några år sedan.

- Den Svenska marknaden har kommit lite längre än det Norska, men erfarenheten från Sverige visar att efterfrågan kommer till att öka när aktörer blir klara över förbudet att elda med fossil olja. Det verkar heller inte troligt att politikerna kan skjuta upp förbudet, säger Åberg.

Jesper Åberg tillträder tjänsten som affärsutvecklare 22. maj 2017.

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Förfrågan

Nyheter

Datum för inlägg: tis, 09/19/2017 - 10:44

Nu har vi samlat ett urval kundcase där du enkelt kan läsa om olika verksamhetsområden och fastighetstyper och få en bild av hur våra...

Datum för inlägg: tis, 07/04/2017 - 20:14

Ullensaker kommun har tecknat avtal med Pemco Energi som omfattar etablering av en fjärrvärmeanläggning på platsen för det gamla...

Datum för inlägg: tis, 05/30/2017 - 08:00

Än en gång har Pemco Energi fått förnyat förtroende att leverera miljövänlig energi. I maj stod en ny panncentral med pellets klar hos...

Datum för inlägg: tis, 05/02/2017 - 16:02

Jesper Åberg kommer från en anställning som säljchef - värme i ECO-1 Bioenergi AS där han i många år arbetade med att sälja bioolja och...

Datum för inlägg: ons, 03/01/2017 - 14:16

Vad händer när du byter ut en gammal oljepanna till en energieffektiv och ny panncentral?